by Essence Healing
Essence Healing

Hypnose

Hypnose

Hypnose betekent voor mij contact maken en samenwerken met het onderbewustzijn.

Wij hebben allemaal een deel in ons dat de dingen, die we niet allemaal bewust kunnen doen, opvangt en regelt. Dit deel noemen we het onderbewustzijn (ob).

Het mooie van het onderbewustzijn is dat het allerlei processen automatiseert voor jou. Bijvoorbeeld je hartslag, je ademhaling, lopen, fietsen en allerlei andere dingen. Op deze manier hoef jij niet alles meer bewust te doen en kun jij je concentreren op je dagelijkse bezigheden.

Naast dat het onderbewustzijn zich bezighoudt met lichamelijke processen, is het ook de regelaar en verzorger van onze emoties, gevoelens en beschermingsmechanismes.Je kunt het daarom eigenlijk ook zien als een soort manager of nog beter als personal assistent. Alles wat zich toch blijft herhalen, wat oud is of waar jij geen tijd voor hebt om je mee bezig te houden, dat regelt je onderbewustzijn. Soms kiest het dit deel van jou zelfs waar jij je bewust van bent en waarvan niet.

Wanneer gaat het fout?

Het is dan ook eigenlijk een deel waar je ontzettend blij mee mag zijn en heel dankbaar voor mag zijn. Het gaat alleen fout als het onderbewustzijn processen in stand houdt die jou blokkeren of vervelend voor jou zijn. Je zou kunnen zeggen dat deze processen ooit normaal waren of een functie diende, maar nu ’klachten’ veroorzaken. Wanneer dit gebeurt, is het tijd om met jou ob in gesprek te gaan en ervoor te zorgen dat deze processen veranderen. Het in gesprek gaan met het onderbewustzijn, gebeurt vaak als je zelf in een ontspannen toestand bent en je bewustzijn minder alert is, dus als je in trance bent. Dit geheel van in gesprek gaan met het ob en het in trance gaan staat bekend als hypnose in de maatschappij.

Wat kun je reiken met hypnotherapie?

Er zijn heel veel dingen die je kunt oplossen met hypnose. Mijn specialisatie hierin ligt met name bij het maken van innerlijke reizen en het oplossen van emotionele blokkades, trauma’s en angsten. Soms is het hierbij nodig om regressie toe te passen.

Wat zijn innerlijke reizen?

Innerlijke reizen zijn eigenlijk geen echte hypnose sessies. Tijdens deze reizen ga je namelijk kennismaken met jouw innerlijke wereld en wat er allemaal in jezelf speelt. Vaak is dit gericht op een probleem of onderwerp. Hierbij laten we ons leiden door het onderbewustzijn door in je op te laten komen wat er in je opkomt. Er is nooit spraken van goed of fout, want alles wat er ervaren heeft iets te zeggen. Vaak leiden innerlijke reizen tot de mooiste inzichten de meest wonderbaarlijke transformaties.

Waarvoor kan hypnose gebruikt worden?

Hypnose kan worden gebruikt voor het verlichten van verschillende soorten pijngrenzen. Hierbij zal het gaan om te leren om tot een diepe ontspanning te komen waardoor er een plaatselijke ongevoeligheid ontstaat waarbij de pijnprikkels in een bepaald deel van het lichaam verminderd worden of geheel verdwijnen. Je kan hypnose onder meer gebruiken bij:

Vragen?
Als wij iets voor U kunnen betekenen horen wij dat graag. Aarzel niet om contact met ons op te nemen!